Heeldeman is er voor de man in midlife therapie

Heeldeman: voor de man in midlife therapie

heeldeman

Mannen, en de dingen waarvan ze dachten dat ze er gelukkig van zouden worden, zoals een goede baan, een gezin, een mooie auto. En op een dag rond je veertigste kijk je in de spiegel en denk je: wie ben ik? Het midlife besef is nog geen crisis, maar klopt wél voorzichtig aan. Hoe ga je daarmee om?  

Het was toch anders? 

“Veel mannen vertellen zichzelf: ik ben verantwoordelijk, ik moet serieus zijn, niet te veel ruimte innemen en het zelf kunnen. Maar het kost ongelofelijk veel wilskracht om dat wensbeeld op te houden en naarmate we ouder worden, wordt dat moeilijker. En dan komen er oude en weggestopte emoties naar boven. Die hebben vaak een depressieve ondertoon, omdat je erachter komt dat het leven dat je tot dan toe geleid hebt niet geheel in overeenstemming is met wie je bent. Je hebt toch je best gedaan om te doen wat er van je verwacht werd? Aan het woord is Michiel Visser, coach en therapeut voor mannen bij Heeldeman.  

“Twijfels en confrontaties kunnen leiden tot een identiteitscrisis en dan zie je ook de stereotiepe escape. De hippe nieuwe look, een snelle motor, de 20 jaar jongere vriendin, en we denken oprecht dat dat de oplossing is. Mannen willen oplossen, in plaats van nadenken over wat er eigenlijk met je aan de hand is. Dus vlucht een deel naar die nieuwe vriendin, een deel zet gewoon door en wordt depressief, en een deel zoekt hulp. Dat deel wil weten wat er echt aan de hand is en wil verder, en daar ben ik voor.” 

Wat wil je mannen meegeven?  

“Het diepe besef dat je in je meest kwetsbare vorm een dikke vette prima bent en heel krachtig. Dat je daar een glimp van kan opvangen en denkt: ‘Ondanks al m’n eigenaardigheden, gedachten en angsten ben ik nog steeds hartstikke OK!’, vervolgt Visser gepassioneerd. “Het gaat ook over zelfliefde. Sommige mannen komen erachter dat ze gevoeliger zijn dan ze zouden willen zijn. Daar gaat even wat tijd overheen om te accepteren en de voordelen ervan te zien. Bijvoorbeeld dat de relatie met kinderen meer lading en diepgang krijgt. Tijdens en na de therapie zijn de partners ook enthousiast over de -upgrade- die ze terugkrijgen, en sommigen moeten even wennen aan ‘de nieuwe ik’. Neem van mij aan, geen enkele man die de moed heeft om uit te reiken en te gaan praten, heeft hier spijt van.” zegt Visser 

 

Meer weten? Kijk op: https://heeldeman.com/ 

heeldeman

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.