Jupiter Capital combineert veiligheid met rendement

Veiligheid en betrouwbaarheid gecombineerd met een mooi rendement, dat zijn de kernwaarden van Jupiter Capital. Het financieringsfonds richt zich met zijn investeringen in uniek vastgoed op defensieve beleggers die voor hun kapitaal een veilige haven zoeken, maar ook willen dat hun geld iets oplevert. In de onrustige tijden die momenteel de financiële markten beheersen, is dat natuurlijk een gewilde combinatie.

 

Specialisten

De initiatiefnemers van Jupiter Capital, Ronnie Veen en Vincent Berk, hebben jarenlange ervaring in vastgoed en vastgoedfinanciering. Ze zijn in het gat gesprongen dat banken sinds een aantal jaren open laten. Banken hebben sinds 2022 te maken met nieuwe kapitaaleisen onder de noemer Basel IV. Tegenover vastgoedbeleggingen moeten ze hogere kapitaalbuffers gaan aanhouden. Door het langzaam dichtdraaien van de geldkraan lijkt de klassieke rol van banken uitgespeeld. Investeerders van Jupiter Capital kunnen daarvan profiteren. Met zijn team van specialisten selecteert Jupiter solide vastgoedfinancieringen.

 

Buitenkans

Veen en Berk zien het als buitenkans. Berk: “Wij hebben onze achtergrond en liefde in vastgoedbeleggen en vastgoedontwikkeling en vullen het gat graag op. Wij vallen niet onder de strenge Europese bankregels. Onze investeerders nemen feitelijk de rol van bank over. Ze krijgen een mooi rentepercentage van 5,75% met maandelijkse uitkeringen, én de zekerheidspositie die tot nu toe alleen de bank had. Bij een mogelijke default van het gefinancierde vastgoed heeft de investeerder het recht van eerste hypotheek, nog vóór de belastingdienst en alle andere schuldeisers. De kans op een default is overigens erg klein, want we financieren momenteel vijftig procent van de waarde van een pand. De obligaties die we uitgeven gaan vanaf honderdduizend euro en hebben een looptijd van vier jaar.”

 

Beter financieren dan eigen vastgoed

Is het niet lucratiever om zelf vastgoed te kopen en te verhuren? Veen vindt van niet: “Het is wat veel beleggers denken. Ze kopen een huis voor de verhuur, om wat extra geld mee te verdienen. Dat kost ze tot hun schrik vaak veel meer tijd en energie dan ze hadden verwacht, en het rendement is over het algemeen laag. Als ze het beheer uitbesteden is het rendement helemaal verdwenen. Het levert echt niet meer op dan de stabiele 5,75% rente die ons fonds biedt, en de zekerheid van eigen vastgoed valt ook tegen. Ten eerste zijn er de onzekerheden met box 3 die niet veel goeds voor de huizenbezitter beloven. Ten tweede betekent elke daling van de waarde van het huis voor de eigenaar een onmiddellijke daling van de waarde van zijn belegging. Het voordeel van financieren bij Jupiter Capital is dat een daling van het vastgoed tot de helft van de waarde geen enkele consequentie heeft voor de financier. De obligaties lossen niet tussentijds af, aflossing vindt plaats aan het einde van de looptijd. Voor onze actuele financieringsmogelijkheid is het huurcontract langjarig (15 jaar) en de huurder zeer solvabel, dat geeft nog extra zekerheid.”

 

Veiligheid en vertrouwen staan voorop

Risico’s blijven er natuurlijk altijd, maar Jupiter Capital probeert die te minimaliseren. “We kijken heel gedegen naar de staat van het vastgoed, hoe solvabel de huurder is, hoe het huurcontract in elkaar zit en hoe groot de kans is op leegstand. We baseren ons op degelijke taxatierapporten van breed opererende, onafhankelijke partijen,” zegt Veen. “Met al deze informatie gaan we trefzeker de markt op.” Jupiter Capital kiest voor de veiligheid van zijn investeerders. Om te laten zien dat ze volledig achter hun obligatiefondsen staan, participeren ze zelf altijd mee. Berk: “We lopen in de basis dus dezelfde risico’s als onze beleggers, dat geeft ze vertrouwen.

Uiteindelijk willen we natuurlijk dat ze zo tevreden zijn dat ze ook met volgende projecten meedoen.” Om de veiligheid en zekerheid te vergroten heeft Jupiter Capital de obligaties bij een stichting ondergebracht met een onafhankelijk bestuur. Op het moment dat Jupiter Capital zelf in default gaat, of bij andere calamiteiten, grijpt de stichting in ten behoeve van de investeerders. De stichting analyseert daarnaast de jaarrekeningen en tussentijdse financiële informatie, en houdt toezicht op de naleving van de obligatievoorwaarden.

 

Monumentaal pand in Haarlem

Momenteel werkt Jupiter Capital aan de financiering van een monumentaal, klassiek bedrijfspand op een unieke locatie in het centrum van Haarlem. Het is door de kredietnemer volledig getransformeerd tot een high-end kantoorvilla met alles erop en eraan. Berk en Veen houden van cherry picking en besteden hun aandacht vooral aan bijzondere objecten. “Er komt van alles voorbij maar we kiezen alleen de objecten waar we wat mee hebben.”

 

Onderscheidend vermogen

Concurrenten financieren vaak zo’n tachtig tot honderd procent of nóg meer van de waarde van een pand. Dat vindt Jupiter Capital te riskant, want het is gebaseerd op het idee dat de waarde blijft stijgen. “De mogelijkheid bestaat dat de waarde van het vastgoed daalt,” zegt Berk. “Wij financieren voor de nachtrust van onze investeerders zoals gezegd maar voor vijftig procent van de waarde. Wij zijn ook de enige partij die substantieel mee-investeert. Kwaliteit en uniciteit van de panden die we financieren staan voorop. Het is gewoon fijn om een pand met uitstaling te financieren.”

 

Wilt u direct profiteren van een stabiele 5,75% rente?

Vraag dan nu vrijblijvend de brochure aan door HIER te klikken

Telefonisch is Jupiter Capital bereikbaar op nummer 020 – 78 70 142.

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.