MD-act: Nieuw perspectief door loopbaan coaching

Nieuw perspectief door loopbaan coaching

md-act

Rondom de midlife jaren bekruipt veel mensen het gevoel van ‘is dit alles?’. Twijfels over je carrière kunnen ervoor zorgen dat je stagneert, zowel zakelijk als privé. Loopbaan coaching helpt je om weer helder te krijgen wat je wil in het leven.  

Vastlopen op carrièrevlak is vaak het gevolg van een verstoorde werk-privébalans, weet arbeids- en organisatiepsycholoog Mariëlle Damoiseaux uit ervaring. “Omdat er bijvoorbeeld te veel gefocust wordt op een vaste baan, status of een bepaald salaris. Op een gegeven moment kijk je jezelf dan in de spiegel aan en denk je ‘was dit het waard’? En vooral: ‘ga ik dit nog twintig jaar doen?!’.”

Een loopbaancoach onderzoekt met jou waar je nu precies op vastloopt. “Is die vaste baan, die status of dat salaris echt zo belangrijk, kom je onvoldoende toe aan je gezin, of loop je op je tenen in je werk en mis je de voldoening?” En wanneer je tot de conclusie komt dat je vastzit, helpt hij of zij je om uit te vinden wat je wil én om los te komen van valse aannames over waaróm je niet verder kunt. Er zijn namelijk altijd mogelijkheden, benadrukt ze. “Maar óm die te kunnen zien, heb je soms hulp nodig.”

Talent aantrekken en behouden  

MD-act biedt die hulp. Aan particulieren, maar vooral aan bedrijven. “Gezond functionerende werknemers en leidinggevenden zijn tenslotte essentieel voor de gezondheid van een bedrijf. Aandacht voor de ontwikkeling van werknemers draagt bij aan een gezond werkklimaat en daarmee houd je je bedrijf bovendien aantrekkelijk voor talent.” In de vorm van assessments, training en coaching helpt het bureau mensen om te herkennen wat ze écht willen en kunnen in het werk en zich verder te ontwikkelen. Daaruit kunnen nieuwe loopbaanstappen volgen. Dat kan het aanpassen van de huidige functie betekenen, maar ook het doorgroeien naar een andere positie, of soms zelfs naar een ander bedrijf.” 

Eerlijk zijn naar jezelf 

Loopbaan coaching draait om eerlijk zijn naar jezelf, vertelt Damoiseaux. “Inzien dat de werkdruk te hoog is bijvoorbeeld, of dat je de lat te hoog legt. Vaak denken we dat we prima alle ballen in de lucht kunnen houden, maar als er zowel thuis als op het werk langdurig veel gevraagd wordt, kan je jezelf overvragen. Door uit te spreken dat je het teveel is en in te zien dat het geen falen is, creëer je weer perspectief en nieuwe mogelijkheden.” MD-act heeft meerdere coaches in huis, vertelt Damoiseaux. “Met verschillende specialisaties en expertises, waardoor we altijd de juiste coach aan de juiste persoon (of personen) kunnen koppelen.

Dit is belangrijk, want voor succesvolle coaching is een goede klik onmisbaar.” De coaching en loopbaanbegeleiding worden op maat ingericht en de lengte van een traject varieert van gemiddeld 5 tot 8 sessies. “Altijd een behapbare periode, waardoor de drempel om een traject in te gaan, laag is. Door een persoonlijke, laagdrempelige aanpak zorgen we voor resultaat op de lange termijn.” 

Meer weten? Ga dan naar https://md-act.nl

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.