Vegan worden, zo doe je dat

Je wilt beginnen met veganistisch leven, maar je weet niet precies waar te beginnen. En dat is begrijpelijk. Veel mensen zijn opgegroeid met dierlijke producten. Ook onze huidige maatschappij is hierop ingericht. Tegelijkertijd groeit het aantal veganisten sterk. Ook de productie van vele restaurants en supermarkten is omgeslagen naar steeds meer veganistische producten. Maar hoe word je vegan en wat zijn de voordelen ervan?

 

Weet waar je aan begint
Belangrijk om mee te beginnen is wat veganisme precies is. Veel mensen zien veganisme als een soort plantaardig dieet, maar wat de meeste vergeten is dat het een natuurlijke levenswijze is waarbij zoveel mogelijk dierlijke producten worden vermeden. Belangrijk is ook je motivatie hierbij. Bedenk voor jezelf waarom je veganist wilt worden. Wanneer je zelf duidelijk voor ogen hebt waarom je veganist wilt zijn, is het veel makkelijker om de juiste keuzes te maken. Het brengt je meer discipline, doorzettingsvermogen en motivatie. Het helpt dus om je in te lezen waarom veganist worden een juiste keuze is. Bezoek dus websites, blogs en bekijk eventueel documentaires over veganisme. Als dat allemaal voor jezelf duidelijk is kan je beginnen. Stop dan met alles waarvoor dieren worden gebruikt. Stop met het eten van dierlijk voedsel en vervang dit door plantaardig voedsel. Denk ook aan non-food zoals verzorgingsproducten, diensten die je afneemt, en organisaties waaraan je doneert. De weg naar veganisme is een weg die je geheel voor jezelf bepaalt. De een doet het in stapjes, de ander gooit het roer in een keer volledig om. Hoe je het ook doet, het is het belangrijkste dat het een manier is waarop jij weet dat je tot je doel kan komen.

 

Welke voordelen haal je eruit?
Vegan worden heeft een hoop voordelen. Het grootste voordeel is ook de grootste motivatie voor de meeste mensen die vegan zijn. Je voorkomt namelijk meer productie van dierenvlees en dierenleed. Ook is vegan zijn goed voor het milieu. Je bespaart er namelijk een hoop water mee, doordat water veel gebruikt wordt in dierlijke producten. Ook bouw je kennis op over producten en welke voedingsstoffen in producten zitten. Je gaat bij een hoop producten namelijk toch kijken of er iets dierlijks in zit. Het heeft voordelen die gezond zijn voor mens, dier en natuur. Doordat mensen meer kennis opdoen van vegan en wat het inhoudt, groeit het aantal mensen dat vegan wordt enorm de afgelopen jaren en wordt er verwacht dat dat aantal nog verder zal gaan oplopen. Dit betekent dat je als vegan niet alleen staat en er met mensen over kan praten. Als je steun nodig hebt of hulp dan zijn er genoeg mensen om je heen die ook vegan zij of willen worden. Die groep wordt groter en groter dus dat is een persoonlijk voordeel als het moeilijk wordt.

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.