Alle voordelen van Teambuilding bij het Hybride Werken op een rijtje

[fusion_builder_container hundred_percent="no" hundred_percent_height="no" hundred_percent_height_scroll="no" hundred_percent_height_center_content="yes" equal_height_columns="no" menu_anchor="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" status="published" publish_date="" class="" id="" background_color="" background_image="" background_position="center center" background_repeat="no-repeat" fade="no" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" video_mp4="" video_webm="" video_ogv="" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_loop="yes" video_mute="yes" video_preview_image="" border_size="" border_color="" border_style="solid" margin_top="" margin_bottom="" padding_top="" padding_right="" padding_bottom="" padding_left=""][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" layout="1_1" spacing="" center_content="no" link="" target="_self" min_height="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" background_color="" background_image="" background_image_id="" background_position="left top" background_repeat="no-repeat" hover_type="none" border_size="0" border_color="" border_style="solid" border_position="all" border_radius="" box_shadow="no" dimension_box_shadow="" box_shadow_blur="0" box_shadow_spread="0" box_shadow_color="" box_shadow_style="" padding_top="" padding_right="" padding_bottom="" padding_left="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset="" last="no"][fusion_imageframe image_id="5833|full" max_width="" style_type="" blur="" stylecolor="" hover_type="none" bordersize="" bordercolor="" borderradius="" align="none" lightbox="no" gallery_id="" lightbox_image="" lightbox_image_id="" alt="" link="" linktarget="_self" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""]https://cliquemedia.nl/wp-content/uploads/2021/08/Quotefancy-1733971-3840x2160-1.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text columns="3" column_min_width="" column_spacing="" rule_style="default" rule_size="" rule_color="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id=""] Alle voordelen van Teambuilding bij het Hybride Werken op een rijtje Teambuilding wordt steeds belangrijker en interessanter voor bedrijven. Vooral in deze tijd, waarin hybride werken ontzettend populair is, worden er teamcoaches ingezet voor deze transities teams te coachen als effectieve en succesvolle teams. Maar, welke voordelen van teambuilding zijn er allemaal? Wij zetten het op een rijtje.

Voordelen teambuilding op een rijtje

Tools & tips hybride werken

Zoals hierboven al is aangegeven, is hybride werken belangrijker dan ooit. Door middel van teambuilding krijg je hier inzicht in. Wat vraagt dit in de onderlinge samenwerking, besluitvorming en type leiderschap? Bij Astrid Anna Kuin, die zich focust op het resultaat en relatiegericht coachen van verschillende organisaties komt dit ook aan bod. Je maakt kennis met de succescirkel, van controle naar vertrouwen en commitment. En het model voor proactief leiderschap en gedrag om optimaal op elkaar af te stemmen vanuit (verbindend) eigenaarschap. Niet iedereen werkt hetzelfde. Door teambuilding in te zetten, kun je met elkaar afstemmen wie er behoefte heeft aan online werken en wie er liever fysiek te werk gaat. Zo kun je hier een beslissingen in maken, hoe dit het beste werkt in een team. Daarbij krijg je door teambuilding ook tools en tips voor de vertaalslag naar de praktijk. De teambuilding helpt voor de onderlinge verbinding als team, om vanuit focus en verbinding vanuit kansen en mogelijkheden gewenste resultaten te behalen. Vertaalslag nar de praktijk: Hoe deel je heldere afspraken? Wat gaat ieder (anders en meer) doen?

Ervaringen delen: successen en lessen

De teams hebben behoefte om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over successen en lessen. Op deze manier wissel je kennis, ervaringen, nieuwe ideeën en creatieve oplossingen uit. Inzet coachmodel om met elkaar effectief te leren van de successen en lessen?! De kracht van de teambuilding is te leren op informele wijze. Dit zorgt automatisch voor meer verbinding en vertrouwen tussen de teamleden. En wat is er nou fijner dan (samen) te werken in een psychologisch veilige sfeer?

Professionele ontwikkeling: volgende uitdaging

Elk team en iedere professional kent zijn volgende uitdaging! Deze ga je aan door elkaar onderling te beluisteren, en ook door ieder te coachen en stimuleren op de volgende uitdaging binnen en tussen teams, op doelen en gedrag. Zowel inhoudelijk op ieders vakgebied als relationeel, met aandacht voor de diversiteit aan persoonlijke stijlen binnen en tussen de teams. Zo lever je de gewenste meerwaarde, kwaliteit en wendbaarheid naar (interne)klanten en doelgroepen.

Aandacht op veerkracht

Bij teambuilding wordt er gecoacht op veerkracht. Hierbij wordt er geluisterd met aandacht op zelfzorg, veerkracht en eigen regie. De ander te coachen op wat er nu nodig is, met de hierbij gewenste persoonlijke/professionele ontwikkeling in de onderlinge samenwerking: je bent elkaars supporter. Delen en contact blijft hierin essentieel!

Mentale en fysieke vitaliteit

Door middel van teambuilding focus je en besteed je aandacht aan de energie- en werk/privébalans. Tips en tools voor mentale en fysieke vitaliteit binnen het team, zowel de (young) professionals als leidinggevenden. Wil je leren hoe je je mentale en fysieke vitaliteit optimaal kunt bewaken vanuit veerkracht en een lerende mindset, vanuit zelfvertrouwen en zelfzorg? Coaching en training leert je hoe je open communicatie en gedrag zo kunt in te zetten dat je (schaduw)patronen vanuit je automatische piloot doorbreekt en bijstuurt naar gezond en proactief gedrag. Daarnaast leer je om duidelijk je grenzen te stellen en behoeften onderling te delen. Hoe kun je van reactief naar proactief gedrag werken en je gewenste professionele ontwikkeling vormgeven? Teambuilding creëert bewustzijn en markeert jouw keuzemomenten, gedrag passend bij jouw persoonlijke stijl (valkuilen bij het hybride werken), tips en tools. Dit alles zorgt voor meer rust en overzicht in je (werk)leven, je leert sneller contact en behoeften kenbaar te maken, beter nee te zeggen en meer voor jezelf op te komen. Je verwerft inzicht in je sterke en zwakke punten en leerdoelen in je communicatie met je (werk)omgeving.

Leiderschap vanuit vertrouwen

Voor leidinggevenden is het natuurlijk ontzettend interessant, omdat het ook qua leiderschapsstijl vraagt om bijsturing naar de coachende stijl (vertrouwen, autonomie, intrinsieke motivatie), zodat het team effectief en succesvol resultaat weet te behalen en ook te innoveren bij veranderde markten door bijvoorbeeld corona en hybride werken.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Met een training/coaching neem je tijd en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele zelfreflectie. Je oefent met de principes en diverse werkvormen van de training in je communicatie met anderen. En een eenvoudig model om professioneel constructieve feedback op te vragen en te ontvangen. Je leert de tips, skills en tools in te zetten in je dagelijkse praktijk. Zo focus je op wat belangrijk voor jou is! De tools worden afgestemd op wat bij jou en je omgeving past.

Meerwaarde en wendbaarheid naar (interne) klanten, doelgroepen

Verantwoordelijkheid vanuit het team, lukt alleen met gezamenlijke afspraken. Daarom wordt er met coaching gefocust op de collectieve ambitie, visie en gewenste teamresultaten. Zo kun je gezamenlijk naar resultaat toe werken. Het is hierbij van belang om duidelijke doelen te hebben en vanuit de gezamenlijke ambitie te denken. Door aandacht hieraan te besteden, kun je als team optimale resultaten, meerwaarde en wendbaarheid naar klanten en doelgroepen leveren! Eerder schreven wij al over teambuilding: https://cliquemedia.nl/astrid-anna-kuin/ Heb jij al een keer overwogen om teambuilding in te zetten voor je organisatie? Twijfel dan niet langer! Of heb je als bedrijf zijnde al ervaring met teambuilding? Laat het ons weten in de reacties. [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.