Doorlopen met stressklachten vergroot de kans op burn-out - Clique Media BV

Nu we massaal thuiswerken stuiten we op een nieuw probleem. Stress en psychische klachten nemen volgens recente onderzoeken toe. Een alarmerend signaal dat niet genegeerd mag worden. Doorlopen met stressklachten vergroot de kans op overspannenheid en burn-out, en zorgt voor langdurige uitval. Stresspreventie is daarom het antwoord op een eventuele burn-outgolf als gevolg van de coronacrisis.

Stress tijdens een crisis

Volgens het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out (NCPSB) is het stresslevel van thuiswerkers in Nederland sinds de lockdown met bijna 40% gestegen. Daarbij laat eerder onderzoek naar stress tijdens reorganisaties van onderzoeksbureau TNO zien dat de klap altijd later komt. Tijdens een reorganisatie melden werknemers zich niet zo gauw ziek. Bijvoorbeeld omdat ze bang zijn om ontslagen te worden. Daarnaast zijn werknemers niet de enigen die in deze tijd last hebben van meer stress, ook bijvoorbeeld de ondernemer die zijn bedrijf failliet ziet gaan.

Samen werken aan stresspreventie

Investeren in gezondheid is nu belangrijker dan ooit. Tot nu toe is het vooral de tendens dat bedrijven wachten tot een medewerker door burn-out volledig uitvalt voordat er professionele hulp ingeschakeld wordt. Maar dan is het leed al geschied, met alle (financiële) gevolgen van dien. Stresspreventie zorgt ervoor dat uitval binnen de perken blijft. Werkgever en werknemer kunnen dit samen te lijf gaan en zorgen voor een gezonde werkomgeving en een open bedrijfscultuur waarin stress en werkdruk kan worden besproken. Ook thuiswerkers kunnen actie ondernemen om te zorgen dat stress geminimaliseerd wordt, bijvoorbeeld door een scherpere grens te stellen tussen werk- en privétijd.

Stress voorkomen, burn-out aanpakken

Heeft u zelf stressklachten? Of heeft u een zieke werknemer?

Neem contact op met BoFit voor een gratis kennismaking bij u in de buurt.

www.bofit.nl

info@bofit.nl

(0800) 533 04 55 (gratis) / (06) 2095 69 38

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BLIJF OP DE HOOGTE
CLIQUE MEDIA
You may unsubscribe anytime you want by following the unsubscribe link from our newsletter.
Blijf op de hoogte