Briqwise: vastgoed financieren zonder gedoe

Briqwise is een platform waar ondernemers en investeerders elkaar ontmoeten voor vastgoedfinancieringen. Investeerders lenen geld aan ondernemers, die daarmee hun onderneming kunnen versterken; de investeerder ontvangt een aantrekkelijke rente. Met het vastgoed als onderpand ontstaat zo een win-winsituatie!


Voor ONDERNEMERS

Vastgoed biedt mogelijkheden

Veel ondernemers zijn op zoek naar vastgoedfinanciering. Ze zien de aankoop van vastgoed als een goede manier om hun bedrijf te versterken. Een eigen pand biedt ruimte om je onderneming te laten groeien, zowel letterlijk als figuurlijk. Bovendien is kopen vaak voordeliger dan huren en kan een eigen bedrijfspand een solide oudedagsvoorziening zijn. Rendement maken door verhuur is een ander motief om een pand aan te kopen. Daarnaast is er een groep ondernemers die al vastgoed bezit en op zoek is naar herfinanciering, om zo werkkapitaal te creëren.


Probleem: de bank werkt niet mee

Gewapend met een mooi plan en goede moed stapt de ondernemer naar de bank. En loopt een uur later teleurgesteld weer naar buiten. Want de meeste banken zijn niet happig om leningen te verstrekken voor de aankoop van vastgoed. Verscherpte regelgeving maakt financiering complex, tijdrovend en vaak onmogelijk. En lukt het wel, dan zijn de aflossingsverplichtingen groot en is boetevrij aflossen meestal niet mogelijk.


Briqwise biedt de oplossing!

Briqwise biedt de oplossing. Het platform koppelt ambitieuze ondernemers die vastgoed willen kopen aan investeerders die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om rendement te maken. Met aantrekkelijke voorwaarden voor beide partijen. Zo is de ondernemer niet of nauwelijks verplicht af te lossen, maar kán hij het wel op elk moment en bovendien boetevrij. De investeerder krijgt een vaste, gegarandeerde rente en heeft met het eerste recht van hypotheek een heel betrouwbaar onderpand.


Vlotte afhandeling, zonder gedoe

Een vastgoedfinanciering via Briqwise verloopt soepel en zonder gedoe. Als ondernemer kun je eenvoudig online je aanvraag doen en krijg je heel snel een eerste bericht over mogelijkheden en kosten. Is de eerste indruk positief? Dan volgt er een persoonlijk gesprek en lever je alle informatie aan die nodig is om de aanvraag definitief te beoordelen. Briqwise kijkt hierbij naar jou en je bedrijf, maar vooral ook naar de waarde van het vastgoed.


Voor jou door het vuur!

Het team van Briqwise is zeer betrokken en gaat voor je door het vuur om een financiering voor elkaar te krijgen. Krijg je groen licht? Dan zit je voordat je het weet bij de notaris en staat het geld in no time op je bankrekening!


voor INVESTEERDERS

Voor wie?

Investeerders die € 100.000 of meer willen inleggen, met een veel beter rendement dan ze op een spaarrekening of deposito krijgen. Ze willen een veilige, maandelijks uitgekeerde rente ontvangen, en zich verder zo weinig mogelijk met hun investering bezighouden. Het geld moet voor hen werken en niet andersom. Dat zijn Briqwise-investeerders. Vaak zijn ze zelf ondernemer geweest en vinden ze het prettig om andere ondernemers te helpen.


Aantrekkelijk rendement

Het Briqwise platform koppelt investeerders die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om rendement te maken aan ambitieuze ondernemers die vastgoed willen kopen. Met aantrekkelijke voorwaarden voor beide partijen. Zo is de ondernemer niet of nauwelijks verplicht af te lossen, maar kán hij het wel op elk moment en bovendien boetevrij. De investeerder krijgt een vaste, gegarandeerde rente en heeft met het eerste recht van hypotheek een heel betrouwbaar onderpand.


Veilige belegging, solide onderpand

Via Briqwise financiert u onder- nemers met vet op de botten, met het vastgoed als onderpand. Als investeerder heeft u altijd het eerste recht van hypotheek op uw eigen naam staan. Bovendien staat de hoogte van de leensom in een veilige verhouding tot de waarde van het vastgoed. Ook garandeert Briqwise de maandelijkse rentebetalingen. Dat maakt het tot een veilige belegging. In een portefeuille met aandelen, obligaties en vastgoed, draagt zo’n vastgoedfinanciering via Briqwise uitstekend bij aan de spreiding! En wilt u samen met iemand anders investeren? Ook dat is mogelijk, via de Briqwise Clubdeal!


Geen gedoe

Een vastgoedfinanciering via Briqwise verloopt soepel en zonder gedoe. Investeerder en ondernemer hebben er geen omkijken naar. Briqwise zit organisatorisch goed in elkaar, is flexibel en regelt alles wat nodig is. Ze zoeken zelf een vervanger als u als investeerder uw lening onverwacht eerder liquide wil maken. Het team zorgt op de juiste momenten voor persoonlijk contact en wordt ondersteund door het online platform.


Briqwise zet altijd een stap extra

Of u nu investeerder of ondernemer bent, Briqwise zet altijd een stap extra om de financiering naar ieders tevredenheid voor elkaar te krijgen. Daarbij gaan transparantie en zorgvuldigheid hand in hand. Het team werkt in een prettige, persoonlijke sfeer samen met zowel de investeerders als de ondernemers.


Ondernemer Doortje Dekkers–Putmans (30 jaar) wilde een bedrijfspand kopen om haar snelgroeiende bedrijf te kunnen uitbreiden. Daarnaast ziet ze het als pensioenvoorziening. De financiering bleek echter een struggle. Na anderhalf jaar modderen met haar eigen bank, bracht een intermediair haar in contact met Briqwise. Vanaf dat moment ging het snel. Doortje: “Nadat we alles doorgenomen en getekend hadden, is ons pand meteen ingebracht in de investeerders- pool van Briqwise. Toen was het binnen een paar dagen rond. Toch geloofde ik het pas toen ik de sleutel had! Een deel wordt gehuurd door een tandartsenpraktijk en het andere deel zijn we voor onszelf aan het verbouwen. We hebben dus zowel huurinkomsten als ruimte voor ons eigen bedrijf. En als we het pand later verkopen, levert dat een mooi bedrag op!”


Joep van Wessem, tot 2016 ondernemer, heeft een gespreide beleggingsportefeuille. “In het risicoarme deel past Briqwise heel goed.” “Ik heb gekozen voor Briqwise omdat ik als investeerder het eerste recht van hypotheek op het vastgoed heb en dat ik volledig word ontzorgd! Briqwise neemt me al het werk uit handen. Mensen zoals ik hebben geen zin in gedoe.” “Tot nu toe verloopt alles vlekkeloos, de rente wordt keurig betaald en ook de samenwerking verloopt bijzonder prettig. Ik heb gekozen voor een periode van tien jaar. Dat vind ik te overzien en de 6% rente biedt een mooi perspectief.”


Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.