Hoe zorg je ervoor dat je een betere salesafdeling krijgt?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

[fusion_dropcap color=”” boxed=”yes” boxed_radius=”50%” class=”” id=””]D[/fusion_dropcap]e salesafdeling: de afdeling die voor elk bedrijf van groot belang is. Maar als je kijkt naar de resultaten van de verkoop tussen deze verschillende bedrijven dan verschillen deze cijfers enorm. Maar hoe kan het dat bedrijf-X het beter doet dan bedrijf-Y? Onderzoeksbureau McKinsey heeft een wereldwijde enquête gehouden om te kijken hoe dat komt. Hieruit zijn 5 best practices uitgerold die we hier behandelen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”30″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_6″ layout=”1_6″ last=”no” spacing=”no” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_fontawesome icon=”fa-quote-left” circle=”yes” size=”large” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” rotate=”” spin=”no” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”5_6″ layout=”5_6″ last=”yes” spacing=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Maar als je kijkt naar de resultaten van de verkoop tussen deze verschillende bedrijven dan verschillen deze cijfers enorm.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

1. Maatwerkprogramma’s voor het personeel

Organisaties die goed presteren verhogen het rendement van hun trainingsmogelijkheden. Dit doen ze door het trainingsrendement aan te passen op zowel hun werknemers als de bedrijfsuitvoering. Uit onderzoek blijkt dat ze hiervoor twee best practices toepassen. De eerste beste practise is dat bedrijven snel de vaardigheden kunnen identificeren die zijnodig hebben om bepaalde doelen te halen. Op basis van deze input maken zij een inventarisatielijstje van wat ze al hebben en wat zij nog nodig hebben. De tweede best practise die zij toepassen is kijken wat hun toppresteerders nodig hebben. Ze stemmen het gehele trainingsprogramma af op de behoeften en de prioriteiten die in de verschillende salesrollen aan orde zijn.

2. Capaciteitsopbouw voor de lange termijn

Leiders van bedrijven die goed presteren zien capaciteitsopbouw als het verbeteren van bedrijfsprocessen en het trainen van de werknemers. Bedrijven die het minder goed doen, steken hier minder aandacht in of laten dit doen door derde partijen. Wat je hieruit kan halen is dat je moet investeren in een langetermijnstrategie. Kijk goed naar wat de oorzaken zijn van de tegenvallende verkoopresultaten en op basis van die gegevens pas jij je de training van je werknemers aan. Hou er wel rekening mee dat de motivatie van je werknemers aan het begin van proces hoger is dan op het eind.

3. Succes meten op basis van commerciële resultaten

Meerdere bedrijven trainen hun personeel op een regelmatige basis, maar deze trainingen worden vaak niet getoetst op commercieel succes. Om ervoor te zorgen dat je de optimale resultaten behaald, is het van belang om de commerciële resultaten te verwerken in het meten van de resultaten. Als deze tegenvallen kun je vaak aankaarten wat de oorzaak is en op basis daarvan de training optimaliseren.

4. Managers die het voortouw nemen

De bedrijven die goed presteren geven hun salesmanagers een belangrijke rol in het trainen van het personeel. Als je als bedrijf je verkoopcijfers wilt verbeteren moet je nadruk leggen op de belangrijkste taak van managers: Het integreren van dagelijks leren in de bedrijfscultuur. Uit de enquêteresultaten kwam naar voren dat managers van deze bedrijven minimaal 20% van de tijd bezig zijn met coaching.

5. Zorg voor variatie binnen de training

Het is van belang om variatie binnen de training te houden. Als je hetzelfde formaat aanhoudt, kan de training snel vervelen en dat zorgt ervoor dat men minder goed leert. Om te spelen met verschillende formaten kun je kijken naar trainingen die je als team kan uitvoeren of het gebruiken van verschillende applicaties.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.