InTune: Slapen kun je leren

InTune: Slapen kun je leren

InTune

Een ontregeld lichaam geeft allerlei signalen af die niet goed getimed zijn. ’s Nachts gaan eten omdat je trek hebt. Overdag gaan slapen omdat je moe bent. Het zijn geen aanraders. Met cognitieve gedragstherapie bij insomnie (slapeloosheid) geef je je lichaam weer regelmaat terug.    

Het juiste ritme 

“Slaappillen lijken soms een makkelijke oplossing bij slaapproblemen, maar er kleven ook nadelen aan en zodra je stopt, stopt het effect ook. Er is een alternatief: cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-i). Wanneer je serieus met gedragsverandering aan de gang gaat, en je merkt en voelt wat het doet voor je nachtrust kun je er altijd op terugvallen. Dus als de omstandigheden veranderen (baby, jetlag, e.d.), weet je hoe je je gedrag kunt aanpassen om weer in het juiste ritme te komen”, zegt Els van der Pennen.   

Els van der Pennen en Cyntha Bogaart zijn beiden psycholoog en gespecialiseerd in slaapoplossingen op basis van cognitieve gedragstherapie. Na jarenlange ervaring met slaap en slaapproblemen binnen de GGZ zijn zij “InTune” gestart, vanuit de wetenschap dat slaapproblemen kunnen worden opgelost door aanpassingen in gedrag.  

“Mensen zijn soms al decennialang op zoek naar de oplossing voor een probleem en hebben geen idee dat dat ook met slaap en met ritme te maken kan hebben. Wij maken mensen bewust van hun biologische klok en helpen ze om weer -InTune- te raken”, vult Bogaart aan.  

Tailormade aanpak 

“Er is geen ‘one size fits all’ oplossing voor slaapproblemen. Iedere deelnemer krijgt bij ons een SlaapPlan-op-maat en dat begint met het invullen je dagelijkse SlaapWaakkalender. Die vormt het uitgangspunt voor een uitgebreide intake en het uiteindelijke persoonlijke SlaapPlan. Verandering vraagt om doorzettingsvermogen en daar helpen we onze deelnemers bij. Onze app zorgt 24/7 voor de juiste persoonlijke motivatie, reminders en tips & tricks waardoor je de juiste focus houdt”, zegt Bogaart.  

Preventie en oplossingen 

Slaapproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben. “Wij gaan ervan uit dat het niet nodig is om zo ver ontregeld te raken. Daarom is preventieve bewustwording zo belangrijk voor iedereen en werken wij daar hard aan. We hebben 2 behandelprogramma’s en 2 preventieve programma’s. Twee van deze programma’s zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met onregelmatige diensten. Er was gek genoeg nog helemaal geen cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid bij mensen met wisseldiensten. Slapen kun je leren en wij leveren het bewijs”, besluit Van der Pennen.  

 

Meer weten?  Kijk dan op:  https://intunesleep.nl/ 

InTune

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.