Pak je geheugen aan!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

[fusion_dropcap color=”” boxed=”yes” boxed_radius=”50%” class=”” id=””]J[/fusion_dropcap]e gebruikt je geheugen wanneer je herinneringen op wilt halen, maar ook al bij kleine dagelijkse taken, zoals het onthouden van de boodschappen, de stof voor een examen of de naam van een nieuwe kennis. Zou eenvoudig moeten zijn, maar het kan nog wel eens tegenvallen. Er zijn een aantal manieren waarmee je je geheugen kunt verbeteren.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”30″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_6″ layout=”1_6″ last=”no” spacing=”no” center_content=”yes” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_fontawesome icon=”fa-quote-left” circle=”yes” size=”large” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” rotate=”” spin=”no” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”5_6″ layout=”5_6″ last=”yes” spacing=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Het eten van walnoten, avocado, kaneel, cacao en chocolade stimuleert het geheugen, prestatievermogen en de concentratie. 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

  • Actief blijven

Het geheugen blijft scherp door te bewegen. Beweging verminderd ook het risico op cardiovasculaire ziekten en diabetes. Deze ziektes kunnen uiteindelijk ook leiden tot geheugenverlies. Het verbetert ook de neuroplasticiteit van het brein. Dit komt de cognitieve functie ten goede.

Een onderzoek toont aan dat aerobics en krachttraining een positief effect hebben op de hersenen van mensen boven de 50. 45 minuten per dag is al voldoende. Een andere studie toont aan dat het verstandig is om vier uur na een leersessie te bewegen wanneer je iets wilt onthouden. Participanten die na die tijd gingen sporten waren beter in het onthouden van informatie dan de deelnemers die direct erna of juist helemaal niet gingen sporten.

  • Voeding voor je geheugen

Volgens wetenschappers helpt de consumptie van walnoten je prestatievermogen te verbeteren. Walnoten hebben ook een positieve invloed op je geheugen, concentratie en verwerkingsduur van informatie.

Ook avocado verbetert de cognitieve functie bij testen, blijkt uit het onderzoek. Het eten van avocado heeft invloed op het geheugen, de snelheid waarmee een taak volbracht kan worden en de aandachtsspanne.

Cacao en chocola helpen ook bij het onthouden en verwerken van visuele informatie, zeggen wetenschappers. Cacao schijnt ook leeftijdsgebonden geheugenverlies tegen te gaan.

Als laatste verbetert ook kaneel ons geheugen en helpt het om cognitieve beperkingen te voorkomen, zoals bijvoorbeeld Alzheimer.

  • Schrijf het op

Een onderzoek van de Indiana University toont aan dat we informatie beter kunnen onthouden wanneer we het met de hand opschrijven. Schrijven zou meer delen van het brein activeren en de hersenen zouden meer informatie moeten verwerken dan wanneer je het typt.

  • Neem je rust

Recentelijk is er onderzoek gedaan naar de invloed van een middagdutje op het geheugen. Hiervoor werden 3000 65-plussers bestudeerd die testen deden. De testen bestonden uit eenvoudige vragen, sommen en het onthouden van woorden. 60% van de deelnemers gaf aan na de lunch een middagdutje te doen. Gemiddeld sliepen zij 63 minuten. Onderzoekers zagen dat de ouderen die na de lunch een uur sliepen, beter scoorden op de testen dan de mensen die geen dutje deden. Ze scoorden zelf 4 tot 6 keer beter! Slaap heeft dus een positief effect op het geheugen.

  • Take it easy

Het is al bekend dat stress een negatief effect heeft op onze hersenen. Het beschadigd cellen, tast de hippocampus aan en leid tot geheugenverlies. Ontspanning is dus ook een goede manier om je geheugen te stimuleren. Onderzoek toont aan dat mediteren en muziek luisteren een positieve invloed hebben op het geheugen en dat het ook de cognitieve prestaties verbetert. Ook Hatha-yoga en mindfulness verbeteren de breinfunctie.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.