Particuliere woonzorghuizen profiteren van ondernemerschap

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Kleinschalige particuliere woonzorghuizen kunnen een onafhankelijke koers varen; er is keuzevrijheid en innovatie. De nadruk ligt op de individuele cliënt en is er ruimte voor medemenselijkheid en diversiteit bij de bewoners. “Een particuliere instelling vormt een geheel van mensen, niet van categorieën”, zegt Andrea Reidsma, directeur zorg en innovatie van Valuas Zorggroep, dat acht particuliere woonvoorzieningen en een zorghotel exploiteert.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Wat zijn de voordelen van een particuliere organisatie?

“Een particuliere organisatie geeft zelfstandigheid en ruimte voor creatieve oplossingen. Zo heeft Valuas naast de permanente zorg ook een ‘zorghotel’ opgezet. Het verschil is dat de gasten van het hotel terug naar huis gaan. Ze komen hier naartoe om na een ziekte of operatie te revalideren. Het combineert uitstekend met de woonafdeling, omdat we voor allebei een gevoel van ‘thuis’ creëren. Dat bevordert niet alleen het fysieke maar ook het emotionele herstel. Omdat we een particuliere instelling zijn, wordt de duur van het verblijf niet door de gezondheidsindicatie bepaald.

Om verdere plannen te verwezenlijken neemt Valuas, midden in de moeilijke coronatijd, nog vier andere woonzorghuizen over. Alleen door de drive van het ondernemerschap kan zoiets tot stand worden gebracht. Ook openen we een nieuwe woonzorglocatie met daarnaast een zorghotel in Oirschot (Noord-Brabant). Dat geeft risico’s maar de nieuwe situatie biedt natuurlijk ook kansen. Ook tijdens corona hebben mensen zorg nodig tenslotte.

 

Welke vrijheden geeft het ondernemerschap?

“Wet- en regelgeving geldt voor alle verzorgingshuizen, ook wij volgen protocollen en richtlijnen. Maar particuliere woonzorghuizen kunnen er creatiever mee omgaan. Het personeel is over het algemeen sterk gemotiveerd.

In deze coronatijd staat veiligheid voorop. Wij informeren en trainen alle medewerkers in de te hanteren richtlijnen en vooral in de onderlinge samenwerking, een goede voorbereiding geeft rust. Voor bewoners en familie proberen we een gevoel van veiligheid te geven, contact te houden en iedereen zoveel mogelijk gerust te stellen. Particuliere huizen zijn wendbaar. Aan het prille begin van de coronapandemie heeft Valuas onmiddellijk een coronateam ingericht dat steeds heeft ingespeeld op de actuele situatie en gezorgd heeft voor goede communicatie en instructies.”

Hoe kun je met corona nog steeds contacten organiseren?

“We maken veel gebruik van beeldbellen en langskomen voor het raam. We krijgen veel bloemen en extra aandacht van familieleden en mensen uit de directe omgeving en samen zoeken we naar zoveel mogelijk oplossingen om het contact te optimaliseren We sturen nieuwsbrieven met foto’s vanaf elke locatie om te laten zien wat er binnen gebeurt. We maken gebruik van de middelen die er zijn. Er zijn ook nu nog heel wat ontroerende momenten mogelijk. Creativiteit zet je samen met de familie op touw, je slaat de handen ineen en doet wat er binnen de beperkingen mogelijk is!

Lees hier verder over de toegevoegde waarde van kleinschalige mensgerichte zorghuizen

Valuas Zorggroep

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.