Rosorum biedt warme zorg met aandacht

De laatste fase van het leven wil je zo prettig mogelijk doorbrengen. Voor veel mensen betekent dit thuis, in de eigen omgeving. Wanneer ouder worden gepaard gaat met geheugenproblematiek, kan dit echter niet altijd. Rosorum zorgt er binnen haar zorgvilla’s voor dat bewoners het leven dat zij leefden zoveel mogelijk voort kunnen zetten.

 

Wanneer mensen voor het eerst binnenkomen bij Rosorum Zorgvilla Waalre, gespecialiseerd in wonen met zorg voor senioren met geheugenproblemen, voelen ze meteen de huiselijkheid, vertelt locatiemanager Cherry Mulders.“Naast excellente zorg is een gevoel van warmte en veiligheid voor ons het belangrijkste.” Dit komt tot uiting in de sfeervolle, ruime studio’s en de gemeenschappelijke ruimtes, en in op maat gesneden aandacht voor de bewoners. “Want hoewel ritme en structuur voor mensen met dit ziektebeeld ontzettend belangrijk is”, legt ze uit, “blijven ze wel een individu, met eigen wensen en voorkeuren. Hieraan komen we dan ook zoveel mogelijk tegemoet.”

 

Niets moet, alles mag
Deze persoonlijke aandacht op maat biedt Rosorum door de bewoners echt te leren kennen. “We kennen hun levensverhalen. Tot aan het kind-zijn: belangrijk bij geheugen-problematiek. We weten wat ze fijn vinden, wat niet, waar ze waarde aan hechten enpassen vervolgens de zorg hierop aan. Daar onderscheiden we ons echt in.” Een verhuizing op leeftijd heeft impact, weet de locatiemanager. “Vooral als dit een verhuizing naar een zorgorganisatie betreft. Met name emotioneel, maar daardoor ook fysiek.” Toch is het uiteindelijk onvermijdelijk wanneer je te maken krijgt met geheugenaandoeningen, vervolgt ze. “En hoe vroeger in het ziekteproces je de stap zet, hoe veerkrachtiger je nog bent en hoe sneller je kunt wennen aan de nieuwe thuissituatie.” Rosorum zorgt er vervolgens voor dat deze thuis- situatie zoveel mogelijk aansluit op wat mensen gewend zijn. “Qua comfort en omgang, maar ook door mensen in hun waarde te laten. Niets moet, alles mag, zeg ik altijd. En wat een bewoner nog zelf kan, stimuleren we. We nemen niet klakkeloos alles uit handen, maar houden de handen op de rug, zodat de bewoners zoveel mogelijk zelf de regie hebben.” Deze benadering is ontzettend belangrijk voor de eigen-waarde, weet ze. “Want hierdoor voelen ze dat zij als mens er nog altijd toe doen.”

 

Het primaire doel van Zorgvilla Rosorum is dan ook om welzijn te bieden in de laatste levensfase van mensen, besluit Mulders. “We zorgen voor ze, geven invulling aan de dag en creëren genietmomentjes. Warme zorg met aandacht, voor een zo fijn mogelijke laatste levensfase.”

 

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.