Stap Nu en Care in company: experts werken samen voor goed werkgeverschap bij kanker

Twee bedrijven met jarenlange ervaring in het begeleiden van werkgevers en werknemers met vraagstukken rondom werk en kanker, hebben de krachten gebundeld. Care in company en Stap Nu bieden voortaan gezamenlijk essentiële handvatten om werkprocessen rond kanker constructief en duurzaam aan te pakken. Hierbij levert Care in company expertise in de begeleiding van organisaties naar goed werkgeverschap rond kanker, terwijl Stap Nu gespecialiseerd is in individuele re-integratie begeleiding bij kanker. 


Herstel- en verzuimbegeleiding

“Veel bedrijven missen expertise als het gaat om kanker en werk, terwijl er in de toekomst nog veel meer werknemers met kanker bij komen.” vertelt Guido Meulensteen, directeur van Stap Nu. Zestien jaar geleden richtte Edith Idoe-Stap het bedrijf op vanuit eigen gemis van goede begeleiding. Stap Nu heeft zich als re-integratiebureau gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker en chronische ziektes. “Als wij in beeld komen, loopt iedereen in het proces vaak al achter de feiten aan.” zegt Meulensteen. “Bij kanker is er veel angst en onwetendheid en werkgevers komen vaak te laat in actie.” Stap Nu helpt deze doelgroep met succesvolle herstel- en verzuimbegeleiding en re-integratie. “We zien vaak dat organisaties niet op dit soort situaties zijn voorbereid,” aldus Meulensteen. “Naast de begeleiding van individuele werknemers is het ook ontzettend belangrijk dat er organisatie-breed goed werkgeverschap op dit gebied is, waarmee werknemers op een duurzamere manier inzetbaar blijven.”


Regelen aan de voorkant

Bij dit laatste komt Care in company in beeld. “Wij bereiden organisaties voor op alle facetten rond kanker en werk,” vertelt Machteld de Bont, directeur en oprichter (in 2005) van Care in company. “Wij zorgen dat een organisatie er klaar voor is wanneer een werknemer aangeeft dat hij of zij kanker heeft. Ook zorgen we dat kennis en ervaring niet bij één leidinggevende blijft, maar juist gedeeld en zo onderdeel van het hr-beleid wordt. Weet zowel human resources als de manager hiermee om te gaan? Wat is er al georganiseerd aan deskundigheid? Door dit aan de voorkant goed te regelen en er afspraken over te maken, wordt werk onderdeel van het herstel en voorkom je onnodig langdurig verzuim. Gelukkig zien we een groeiende groep werkgevers die de juiste aandacht heeft voor de gevolgen van kanker op het werk. En belangrijker nog; we zien dat het echt loont voor zowel werkgevers als werknemers.”


Gebundelde deskundigheid

Meulensteen en De Bont zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van kanker. “We zijn een soort missionarissen,” zegt De Bont. “We zijn echt gedreven om mensen en organisaties zo goed mogelijk te helpen bij deze complexe vraagstukken. Door onze kennis te bundelen kunnen organisaties nu voor alle aspecten bij één partij terecht. Als partners ondersteunen en ontzorgen we zowel werkgevers als werknemers in alle fasen: van preventie tot duurzame terugkeer na ziekte.”

Meer informatie vindt u op www.werkennakanker.nl


Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.