Talent naar de Top: ‘Maak van inclusie en diversiteit in de top van organisaties een regel’

Klanten en medewerkers zijn divers en een afspiegeling van de Nederlandse maatschappij. Maar richting de top van een organisatie ‘verbleekt’ het. Stichting Talent naar de Top, opgericht in 2007 op initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het maatschappelijke veld, VNO-NCW en de SER heeft daarom als missie om hier betekenis aan te geven: “Van diversiteit en inclusie in de top van organisaties geen uitzondering, maar regel maken. Inclusieve leidinggevenden aannemen die in staat zijn om verschillende doelgroepen aan te sturen, zodat de diversiteit in een organisatie geborgen wordt. Anders blijft talent onbenut, vloeien werknemers af en kan er frictie ontstaan, omdat men zich niet thuis voelt binnen een organisatie.”


Directeur Yelly Weidenaar en programma manager en senior trainer Sandra Doelman vertellen welke instrumenten Talent naar de Top inzet om van inclusiviteit en diversiteit in de top van organisaties de norm te maken. “Allereerst met ons Charter Talent naar de Top. Ondertekenaars van het Charter zetten zich in voor meer diversiteit en inclusie op hun werkvloer. Organisaties leggen hun doelstellingen en commitment vast waarna wij hen jaarlijks op voortgang monitoren: wat gaat al goed en wat kan nog beter. Tevens zorgen wij met onze programma’s en bijeenkomsten ervoor dat deze voorhoede elkaar ontmoet, elkaar uitdaagt en grenzen verlegd van wat ‘haalbaar’ is. Daarnaast bieden wij advies en gerichte trainingen op het gebied van inclusief leiderschap aan.”

Talent naar de Top traint bijvoorbeeld organisaties als banken, advocaten en accountantskantoren, universiteiten en de overheid. Wetenschappelijke kennis wordt gecombineerd met een praktijkgerichte trainingsaanpak. Doelman: “Organisaties zijn van goede wil en Talent naar de Top helpt hen bij het bewerkstelligen van de doelen. Met een groot en gevarieerd aanbod aan trainingen. Zowel live, online als in een hybride vorm. Alle trainingen richten zich op interventies die het verschil kunnen maken in de organisatietransitie naar meer inclusiviteit en diversiteit. Tijdens onze trainingen gaan wij in gesprek met de deelnemers over vooroordelen, groepsdenken, in- en out groups en inclusie. Dit betekent dat je jezelf moet laten zien. Om méér bewust te zijn van je eigen vooroordelen en hoe processen van in- en uitsluiting werken. Een Inclusief leider (h)erkent en stimuleert de mix van kwaliteiten bij zichzelf en anderen en voelt zich verantwoordelijk voor een veilig werkklimaat.”


Voor alle ins en outs:
www.talentnaardetop.nl  en/of info@talentnaardetop.nl


Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.