Via obligaties van Boxx opslag investeren in opslagverhuur met potentieel

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”2″ column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Boxx Opslag, verhuurbedrijf van tijdelijke opslagruimtes met twaalf vestigingen in Nederland, geeft obligatieleningen uit met een looptijd van vijf jaar, tegen een opvallend hoge rente van 9,5 procent. Daarmee wil het bedrijf groei financieren (nieuwe locaties) en zijn top-3 positie in Nederland behouden. Interessant voor beleggers die affiniteit hebben met het bedrijf, of voor de spreiding van hun vermogen graag iets in het MKB willen investeren. “De gunstige voorwaarden van de obligaties komen overeen met ons bedrijfsmodel: “Beter doen dan de concurrentie en goedkoper doen dan de concurrentie!” zegt Erwin Fleer, directeur van Boxx Holding.

Wat is het idee achter de hoge rente?

“De rente is voor ons ook hoog, maar er is erg veel concurrentie in het traject tussen de zes en acht procent. Wij hebben ervoor gekozen de aantrekkelijkheid van het product te vergroten, en te besparen op reclame. Bij reclame weet je de effecten van je investering nooit van tevoren. In de opslagverhuur hebben we aantrekkelijkere tarieven dan de concurrentie, en in de financiële producten betalen we een hogere rente dan de concurrentie. De belangstelling voor de obligaties is altijd al groot geweest en neemt nog steeds toe.”

Waarom deze obligatielening en niet naar een bank?

“We geven vaker obligaties uit, dit is al de negende, het bevalt ons goed. We gebruiken het opgehaalde geld voor de bouw van opslagunits op nieuwe locaties. We lossen de obligaties na vijf jaar ineens af. Een banklening moet je al vanaf dag één gaan aflossen. Dat is een probleem, want het duurt vaak een paar jaar voordat we een vestiging met huuropslag gevuld hebben: het begint met een lege hal. Een bank wil zekerheid en is per definitie niet bereid om bij nul euro omzet een startend filiaal te financieren. We kiezen dus voor privaat geld, een professioneel soort crowdfunding. De praktijk wijst uit dat we door onze gunstige voorwaarden meestal snel zijn vol-gefinancierd, met nauwelijks advertentiekosten. De obligaties zijn een relatief goedkoop middel om te expanderen in vergelijking met venture capital.”

Hoe zit het met de risico’s?

“Bij hoge rente horen natuurlijk risico’s. Het gaat om een MKB-obligatie, geen staatsobligatie. We hebben een keurige prospectus waarin we de beleggers wijzen op de risico’s, en die zijn op zijn hoogst het faillissement van Boxx. Dat we een prospectus uitgeven betekent wel dat we vertrouwen hebben in het bedrijf, en transparant durven zijn. Bovendien verlenen we de inventaris en huurpenningen als onderpand. We kijken al met een schuin oog naar een notering op de gereguleerde NPEX-beurs voor MKB-bedrijven, om ook de verhandelbaarheid van het bestaande schuldpapier te vergroten.”

Voor welke beleggers zijn de obligaties geschikt?

“Vooral beleggers die hun vermogen willen spreiden, en een deel daarvan in verschillende MKB-leningen investeren. Daarbij valt op dat onze beleggers vooral mensen zijn met interesse voor het bedrijf. Meer dan de helft huurt zelf opslagruimte bij Boxx. Dat geeft vertrouwen en dan spreekt zo’n belegging ze aan. Het belangrijkste is dat ze zich bij een investering in Boxx thuis voelen. Als ze zich niet alleen blindstaren op de hoge rente of rendementsvoorspellingen, kunnen ze de risico’s ook beter verdragen. De investering is laagdrempelig, want de minimale inleg is maar 2.500 euro. Boxx doet het trouwens als bedrijf ook helemaal niet slecht.”

Wat zijn de kenmerken van Boxx?

“Om nummer drie van Nederland te blijven, concurreren we niet alleen op prijs maar vooral op service, kwaliteit en innovatie. We hebben een unieke gratis haal- en brengservice, Boxx on Wheels, met eigen verhuizers. We rijden de opslagunit voor, laden (vaak inboedels) met verhuizers in, slaan ze op in onze goed beveiligde locaties en brengen ze terug waar en wanneer het gewenst is. Onze verhuizers zetten het weer gratis in de woonkamer. Het is een businessmodel dat aanspreekt omdat het de klant ontzorgt: die hoeft zijn spullen niet zelf naar de opslag te brengen en later weer op te halen. En hij betaalt niet meer dan bij de concurrentie!

We expanderen in vier markten. In ‘Boxx on Wheels’, in garageboxen (binnen beveiligde Boxx locaties) die we bouwen en doorverhuren, in de standaard opslagboxen, en in kantoorverhuur voor flexplekken. Onze toegevoegde waarde is dat we ook opslag, laden, lossen en vervoer verzorgen. Er zijn genoeg bedrijfjes die daar behoefte aan hebben. Een zzp’er met een wijnhandeltje, of webshops die ook opslag nodig hebben bijvoorbeeld. Werkplek, opslag en logistiek op één plek, tegen lage kosten.”

Wat is het perspectief van opslagverhuur?

“Opslag is een relatief jonge markt waarin nog veel groei mogelijk is. Als je iets beters doet en voor minder geld waar de klanten tevreden mee zijn, valt er nog genoeg te verdienen. De sector is redelijk bestand tegen economische en corona-crises, want tijdelijke opslag is altijd nodig en het percentage verhuurde units is hoog en nog steeds groeiende. We grossieren in levensgebeurtenissen. In voor- en tegenspoed vinden we altijd klanten. We verwachten dat faciliteiten als de gratis haal- en brengservice flink zullen toenemen in populariteit. Met Boxx hebben we de ambitie om in Nederland nog flink door te groeien. Eerst autonoom via het businessmodel met de obligatiefinancieringen, daarna met overnames van kleinere branchegenoten.”

Voor meer informatie over de obligaties: Boxx.nl/Beleggen

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leuk artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde Artikelen

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis nooit meer een artikel.